Kontakt Lians Caravan & Fritid AS

DSC_7550.jpg
Salgsavdeling
 

Send oss dine spørsmål

Chat via Facebook

Camping i vinterland

Camping i vinterland

Camping i vinterland

Mange forbinder camping med sommer og sol, men visste du at det finnes mange fordeler med å pakke sekken og reise på camping også når gradene kryper nedover? Her får du noen tips til å gjøre vintercampingen vellykket.

 

Mange nordmenn liker det kjente og kjære. Det gjelder også ferievanene våre, noe som betyr at mange av oss reiser tilbake til omtrent samme sted hvert år når vi skal nyte fri og ferie. Kanskje har du og familien en fast plass dere pleier å besøke når dere skal på camping? Kanskje dere til og med setter vogn eller bobil på samme sted på samme campingplass? Det er det i hvert fall ingen grunn til når man bor i et land med fire årstider og ulike campingplasser tilpasset de ulike behovene.

 

Reis dit snøen er

For hva er vel deiligere enn å kunne reise dit skiløypene er ferdig preppet, eller alpinbakkene har fersk puddersnø? Med friheten du har med campingvogn og bobil, kan du reise dit snøen er, hele vinteren igjennom. Kanskje har Geilo best forhold til jul, mens Beitostølen er best ved påske. Uansett, kan du reise dit du føler for til en brøkdel av hva det vil koste å leie en hytte på samme sted. Prisene er oftest også bedre på vinterstid når du skal leie plass til vogn eller bobil.

 

Camping på vinteren trenger ikke bli kaldt

Så hvorfor er det så mange flere som camper på sommeren enn på vinteren? Her finnes det mange myter, og en av disse er at det rett og slett er for kaldt å sove i campingvogn eller bobil når det er minusgrader ute. Benytter du for eksempel en vogn fra Solifer eller Polar, er vognen allerede tilpasset det norske klimaet, og tiltakene du behøver å gjøre i forhold til temperaturen er langt mindre, enn om du har valgt en vogn fra sydligere breddegrader. Uavhengig av hvilken vogn du har, er det uansett viktig at du velger å stille deg på en plass med god strømtilgang. Har du strøm, har du stort sett varme. Videre er det viktig å ha gardiner i vinduene, slik at du unngår kulderas. Med varme inne og kulde ute, er det også viktig med god ventilering for å unngå for mye fuktighet inne i vogna. Om du dessuten bruker gass til oppvarming eller matlaging, er ventilasjon desto viktigere. Med god ventilasjon slipper du ubehagelige overraskelser.

 

Dette bør du huske på

Andre ting som er viktig å tenke på når man camper på vinterstid er å ha med seg nødvendig utstyr. Kjettinger til dekk, snøskuffe og en liten spade, er kjekke redskaper du fort kan få bruk for. For kjøretøy over 3,5 tonn, er det faktisk pålagt å ha med kjettinger tilpasset kjøretøyets hjul. Du må selvsagt også huske på å ha riktige dekk for forholdene, vinterdekk, med eller uten pigg, eller helårsdekk er svært viktig. Ellers kan det være smart å varme opp bobilen eller campingvognen 3-4 dager før avreise. Da får du både kontrollert varmeanlegget, men sikrer deg også mot at det dannes mye kondens under turen. Om uhellet først skulle være ute, og dere havner i kolonnekjøring, stengte veier eller andre uforutsette hendelser, er det alltid lurt å ha med seg litt ekstra varme klær i tilfelle man blir stående ute, eller det ikke er mulig å få opp varmen inne. Om du tar høyde for disse tingene, er alt tilrettelagt for at du og familien kan nyte alt vinteren har å by på i vakre vinterland.

Aktuelt

Bestill verkstedtime og deler